SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Woodside Cabecou

  • Ser Woodside Cabecou Ser Woodside Cabecou
  • Ser Woodside Cabecou Ser Woodside Cabecou
  • Ser Woodside Cabecou Ser Woodside Cabecou
  • Ser Woodside Cabecou Ser Woodside Cabecou
Wygląd i konsystencja:
Ser ma barwę jasnej kości słoniowej, jest miękki i przypomina mus, gdy jest młody, i wyróżnia go świeża kwasowość. Jego cienka, naturalna skorupka jest żółtawa i pomarszczona.

Komponenty i wytwarzanie:

Woodside Cabecou wytwarzany jest z mleka koziego i został stworzony przez Paula Jenkinsa.

Smak i zapach:

Wraz z procesem dojrzewania, ser twardnieje, a zielny, grzybowy smak i zapach stają się bardziej wyraziste, mogą się na nim też pojawiać okwity pleśni.

Pochodzenie:

Woodside Cabecou jest australijskim serem pochodzącym z regionu Adelaidy. Ser Whitestone bierze swoją nazwę od starożytnego białych wapiennych skał znajdujących się w Nowej Zelandii Wyspy Południowej, gdzie jest wytwarzany.

Wartości odżywcze:
Zawiera w sobie 45% tłuszczu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis