SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Woerle's Wiesengrun

Wygląd i konsystencja:
Woerle's Wiesengrun - ser półtwardy o kształcie cylindrycznym. Waży ok. 800g. Skórka sucha z powłoką parafiny. Wnętrze jędrne.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Bydło od którego pochodiz mleka jest karmione tylko trawą. Ser dojrzewa 6 miesięcy.

Smak i zapach:
Smak świeży, delikatny.

Pochodzenie:
Pochodzi z Austrii z regionu Heumilch.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis