SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Windrush

  • Ser Windrush Ser Windrush
  • Ser Windrush Ser Windrush
Wygląd i konsystencja:
Windrush to wytworzony z pasteryzowanego mleka koziego, kruchy i łatwo psujący się ser. Ma słodki smak i łatwo się rozprowadza. Sprzedawany jest juz 5 dni od produkcji. Jest w 3 odmianach: zwykły, Dainty Herb( z ziołami ) i Pepper( pokryty pieprzem ). Używa się mleka kóz rasy Saanen. Można go kupić na targach warzywnych w Gloucestershire i Oxfordshire. Windrush zdobył srebrny medal w British Cheese Awards 2007.

Pochodzenie:
Produkowany jest przez Renee i Richard Loveridge w Pinchpool Farm w Windrush

Podawanie:
Podawany z chlebem z dodatkiem pomidora i oliwek.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis