SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Wilde Weide

  • Wilde Weide Wilde Weide
  • Ser Wilde Weide Ser Wilde Weide
  • Ser Wilde Weide Ser Wilde Weide
  • Ser Wilde Weide Ser Wilde Weide
Wygląd i konsystencja:
Wnętrze Wilde Weide jest koloru bladego miodu, z wieloma małymi perłowo białymi kropkami, które wskazują na kryształy białka. Pasta jest krucha.

Komponenty i wytwarzanie:
Powstaje w Warmond w Holandii. Wytwarza się go z mleka krowiego. Produkuje się go tylko 28 sztuk tygodniowo z 13 kilogramów. Jest serem ekologicznym.

Smak i zapach:
Z jego wyglądu, można się spodziewać rażącego zapachu cukierków toffi typowego dla sera Gouda, ale Wilde Weide jest bardziej subtelny. Trudno powiedzieć, czy ten ser jest bardziej pikantny niż słodki.

Pochodzenie:
Pochodzi z Holandii.

Podawanie:
Wyśmienity z młodym California Pinot Noir, ale Madera jest bardziej doskonałe.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis