SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser West Country Farmhouse Cheddar

  • Ser West Country Farmhouse Cheddar Ser West Country Farmhouse Cheddar
  • Ser West Country Farmhouse Cheddar Ser West Country Farmhouse Cheddar
Komponenty i wytwarzanie:
Kształt cylindryczny. Kształt sera regularny, bez pęknięć. Wnętrze zwarte w kolorze żółtym.Wytwarzany z mleka pochodzącego od krów Denhay z dodatkiem podpuszczki od 1959 w Marshwood Vale. Masa serowa jest formowana ręcznie o wadze 200g. Dojrzewa przez co najmniej 9 miesięcy.Ser lekko wędzony na zimno, aby nadać serowi wyjątkowy pikantny, pełny smak.

Wartośći odżywcze:
Minimum 48% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis