SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Wellington

  • Ser Wellington Ser Wellington
Wygląd i konsystencja:
Wellington to angielski ser, wytwarzany w sposób podobny do technologii sera Cheddar.

Komponenty i wytwarzanie:

Z uwagi na jego fakturę, należy go zaliczyć do serów twardych. Jest to jarski ser wytwarzany z mleka krowiego. Proces dojrzewania zajmuje od sześciu do dziesięciu tygodni.

Smak i zapach:

Wellington to łagodny, kremowy ser, który w końcówce przypomina smaki pietruszki, selera i szczypiorku.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 45%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis