SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Wedmore

  • Ser Wedmore Ser Wedmore
  • Ser Wedmore Ser Wedmore
  • Ser Wedmore Ser Wedmore
  • Ser Wedmore Ser Wedmore
  • Ser Wedmore Ser Wedmore
Wygląd i konsystencja:
Wedmore - ser twardy w kształcie koła o masie 2kg.Średnica 17cm, wysokość 7,5 cm. Wnętrze w kolorze jasno - żółtym z widocznym pasmem szczypiorku. Są dwie wersje naturalna i wędzona, przy czym wędzona  ma pomarańczową skórkę.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanegop mleka krowiego z doatkiem podpuszczki wegetariańskiej. Dojrzewa przez dwa tygodnie.

Smak i zapach:
Smak słony z odrobiną szczypiorku.

Pochodzenie:
Produkowany z Wielkiej Brytanii z Westcombe.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis