SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Wavreumont

  • Wavreumont  www.mundoquesos.com Wavreumont www.mundoquesos.com
  • Ser Wavreumont Ser Wavreumont
  • Ser Wavreumont Ser Wavreumont
Wygląd i konsystencja:
Wavreumont to organiczny ser wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Nazwa sera to hołd dla klasztoru Remacle w pobliżu miasta Werbomont. Pół-miękki Wavreumont, posiada wnętrze w kolorze żółtym z nielicznymi dziurkami i skórkę płukaną w solance.
Pochodzenie:
Produkowany w Fromagerie des Ardennes Mark Rosen, w regionie Walonia, gdzie rozpoczęto produkcję sera w 1996 roku.
Smak i zapach:
Smak trawiasty, ostry oraz kremowy.
Podawanie:
Spożywany przetopiony, ze świeżym chlebem i pomidorami.
Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu 45%.
Proponowane wino:  Bergerac, Valpolicella lub belgijskiego piwa

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis