SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Watou

  • Ser Watou Ser Watou
  • Ser Watou Ser Watou
  • Ser Watou Ser Watou
Wygląd i konsystencja:
Ser Watou wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 4 tygodnie. Ser ma kremową konsystencję i jest w kształcie cylindra o średnicy 22 cm. Sorka sera jest koloru pomarańczowego a wnętrze żółte.

Smak i zapach:

Smak sera jest łagodny i słodki.

Pochodzenie:

Nazwa sera Watou pochodzi odmiejscowości w zachodniej Flandrii Watou. Produkowany jest w Moorslede przez Brugge Kazen.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis