SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Waterloo

  • Ser Waterloo Ser Waterloo
  • Ser Waterloo Ser Waterloo
  • Ser Waterloo Ser Waterloo
Wygląd i konsystencja:
Jest to wegetariański, półmiękki ser wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego krów rasy Guernsey. Produkuje się go w kołach o wadze 750 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Proces dojrzewania zajmuje cztery do dziesięciu tygodni.

Smak i zapach:

Ser ma słodki i łagodny smak. Kiedy jest młody, jest serem łagodnym i owocowym, z wiekiem zmienia smak i staje się bardziej pikantny.

Pochodzenie:

Ser był pierwotnie produkowany w majątku księcia Wellingtona, stąd jego nazwa. Teraz wytwarzany jest przez Village Maid Sery w Riseley, Berkshire.

Wartości odżywcze:

Ser zawiera 45 % tłuszczu.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis