SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Walder

  • Ser Walder Ser Walder
Wygląd i konsystencja:
Walder to miękki nadający sie do cięcia ser wytwarzany w kształcie koła o żółtym wnętrzu. Posiada nierównomiernie rozłożone dziurki wielkości ziaren grochu. Dojrzewa około 140 dni. Podobny do Gruyere.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z alpejskiego, niepasteryzowanego mleka krowiego.

Smak i zapach:

Łagodny, trochę pikantny, o owocowym aromacie wiśniowym.

Pochodzenie:

Produkcja odbywa się w Bregenzerwald.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis