SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Vulscombe

  • Ser Vulscombe Ser Vulscombe
  • Ser Vulscombe Ser Vulscombe
Wygląd i konsystencja:
Ser Vulscombe jest okrągłym, niewielkim serem ozdobionym liściem laurowym lub kruszonym pieprzem. Całe jego koło waży 180 gram. Wytwarzany również w 250 gramowym bloku stosowanym przede wszystkim przez kucharzy w restauracjach.

Komponenty i wytwarzanie:

Podpuszczka nie jest używana do oddzielania mleka. Koagulację wywołuje wyłącznie sama kwasowość twarogu, bakterie, które powodują krzepnięcie twarogu w ciągu 48 godzin. Proces dojrzewania sera Vulscombe może trwać od jednego do trzech tygodni. Ser wytwarzany jest ręcznie z pasteryzowanego mleka koziego. Ser spędza 24 godziny w formie dla odpowiedniego odcieku serwatki. Dojrzewa w ciągu 1 do 3 tygodni. Przez okres jednego roku wytwarza się nawet 70 000 serów. Spotykany w trzech odmianach:z ziołami i czosnkiem,z dodatkiem pieprzuiz ziołami i suszonymi pomidorami. Wszystkie dodatki do sera są z własnego gospodarstwa.

Smak i zapach:

Ser Vulscombe ma łagodny smak cytryny z nutą mleka koziego.

Pochodzenie:

Ser produkowany w Wielkiej Brytanii w regionie Devon, w pobliżu Tiverton przez Joyce, Graham Townsend.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis