SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Villegas La Mancha

  • Ser Villegas La Mancha Ser Villegas La Mancha
Wygląd i konsystencja:
Kremowy i łagodny w smaku, w kształcie cylindrycznym z odciśniętą formą. Waży około 1kg. Jest bardzo gładki w teksturach i maślany. Cały jest biały z częściowym zabarwieniem w kolorze kości słoniowej.Komponenty i wytwarzanie:
Świeży ser wykonany z pasteryzowanego mleka owczego. Produkowany w odległej wiosce w La Manchy. Wykorzystywane jest czyste świeże mleko owiec od wyjątkowej rasy Manchega, które pasą się na łąkach okolicznych wsi. Produkt wykonany ręcznie. Dojrzewa około dwóch tygodni.Podawanie:
Na śniadanie z owocami, jako przekąska z oliwą z oliwek lub z pigwą.
Zdobył cztery nagrody Gran Selección w 2002, 2003, 2005 i 2006 r. przyznawane przez rząd regionalny Kastylia - La Mancha.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis