SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Villalon

  • Ser Villalon Ser Villalon
Wygląd i konsystencja:
Ser Vollalon produkowany jest z pasteryzowanego krowiego mleka, owczego lub mieszanki tych mlek. Obecnie jest on wytwarzany w różnych częściach prowincji Leon, Zamora i Valladolid. Jest w kształcie rury i ma naturalną, żółtą skórkę. Wnętrze ma w słomkowym kolorze. Waży od 1,5 do 2 kilo. Może być spożywany świeży lub dojrzały. Jeśli jest świeży smak ma podobny do zsiadłego mleka.

Proponowane wina:
Oloroso lub białe wino wytrawne.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis