SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Vaquero Blue

  • Ser Vaquero Blue Ser Vaquero Blue
  • Ser Vaquero Blue Ser Vaquero Blue
  • Ser Vaquero Blue Ser Vaquero Blue
Wygląd i konsystencja:
Ser Vaquero Blue ma rustykalne, grube ciasto i jasnożółte wnętrze. Kora w kolorze beta-karotenu (pomarańczowo-czerwony).

Komponenty i wytwarzanie:

Vaquero Blue produkuje się w gospodarstwie ekologicznym. Wytwarzany z mieszanki owczego i krowiego mleka. Okres dojrzewania wynosi od 3 do 6 miesięcy. Jest to ser sezonowy. Ser jest sprzedawany w krążku o średnicy 12 cm., 15 cm. wysokości i wadze 1,8 kg.

Smak i zapach:
Vaquero Blue ma pyszny, kremowy smak. Chrupiąca skórka.

Pochodzenie:
Ser pochodzi z Vermont.

Proponowane wina:
Saint Chinian, Cassis.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis