SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Valligiano

  • Ser Valligiano Ser Valligiano
  • Ser Valligiano Ser Valligiano
Wygląd i konsystencja:
Valligiano ma kształt koła o średnicy około 30 cm i grubości ok. 7 cm. Skorupa sera jest cienka, jasnożółta i lekko szorstkawa ponieważ ser dojrzewa na płótnie. Dojrzewanie sera trwa około 45 dni w odpowiednich pomieszczeniach o temperaturze 8 ° C. Ser ma mleczno-biały kolor. Jest zwarty, miękki i posiada małe nierównomierne otwory. Nazwa sera ta jest grawerowana na nim w momencie produkcji.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser produkowany jest z pełnego mleka krowiego.

Smak i zapach:

Smak słodki z delikatnym zapachem świeżego mleka.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 48% w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis