SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Uniekaas

  • Ser Uniekass Ser Uniekass
  • Ser Uniekaas Ser Uniekaas
  • Ser Uniekaas Ser Uniekaas
  • Ser Uniekaas Ser Uniekaas
Wygląd i konsystencja:
UnieKaas Hollandse Chevre jest przygotowywany w tradycyjny sposób z pełnego, pasteryzowanego mleka koziego według recepty bazującej na produkcji sera Gouda.

Komponenty i wytwarzanie:

Biały kolor sera jest wywołany faktem, iż karoten w mleku kozim zostaje całkowicie zamieniony w witaminę A, w przeciwieństwie do serów wytwarzanych z mleka krowiego. Karoten z natury zawiera żółty barwnik, który pojawia się tylko w mleku krowim, nie w kozim. Ser ten jest robiony ręcznie (tradycyjną metodą) przez rzemieślników i zawiera 100% koziego mleka.

Podawanie:

Hollandse Chèvre jest słonawy, sprężysty, raczej neutralny. Dobry do sałatek z wyrazistym sosem, na przykład z pomidorami i pesto (zamiast Mozzarella).

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis