SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser U Pecurinu

  • Ser U Pecurinu Ser U Pecurinu
  • Ser U Pecurinu Ser U Pecurinu
Komponenty i wytwarzanie:
Dojrzewanie sera U Pecurinu odbywa się w suszarni i trwa od 45 do 120 dni. Ser jest sprzedawany w formacie krążka o średnicy 11 cm i wadze 400 g.

Smak i zapach:

Ser jest miękki o maślanym i złożonym smaku z lekkim posmakiem roślin zielnych.

Pochodzenie:

Ser U Pecurinu pochodzi z Korsyki.

Proponowane wina:

Montmeillan, Seyssel, Riesling lub Chinon.

Wartości odżywcze:

Zawiera 50% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis