SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser U Bel Fiuritu

  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
  • Ser U Bel Fiuritu Ser U Bel Fiuritu
Wygląd i konsystencja:
Jest kruchy na zewnątrz i bardzo ostry. Jest płukany w brandy co nadaje mu zapach i posmak amoniaku. Wewnątrz jest niesamowicie kremowy i lepki.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser U Bel Fiuritu jest produkowany z mleka owczego, jego dojrzewanie trwa od 4 do 10 tygodni i odbywa się w piwnicach.

Smak i zapach:

W smaku czuć słodki karmel, owocowy aromat przypominający owoc gruszy. Aromat jest bardzo silny. Pozostawia po sobie zapach w pomieszczeniu ,w którym się go spożywa.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis