SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tyn Grug

  • Ser Tyn Grug Ser Tyn Grug
Wygląd i konsystencja:
Ekologiczny, jarski, twardy ser wytwarzany z mleka krowiego. Zwykle ma kształt walca.

Komponenty i wytwarzanie:
Receptura wytwarzania sera jest bardzo podobna do tej dotyczącej produkcji sera Cheddar, a jednocześnie zapewnia mozaikę aromatów. Z początku czuje się lekki aromat młodych liści selera, następnie bogaty orzechowy zapach, by w końcówce doświadczyć pieprzowej kwasowości. Proces dojrzewania sera trwa pięć miesięcy.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis