SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tymsboro

  • Ser Tymsboro Ser Tymsboro
  • Ser Tymsboro Ser Tymsboro
Wygląd i konsystencja:
Ser Tymsboro ma naturalną skórkę, przykurzoną czarnym popiołem, pokrytą białym okwitem.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka koziego, przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Ser produkowany jest przez Mary Holbrookw Sleight Farm, w pobliżu Timsbury, Bath. Tymsboro jest serem jarskim, zwykle produkowanym w kształcie ściętej piramidy o płaskim zakończeniu. Średnica podstawy sera to 8 cm a w górze 4 cm, wysokość 7,5 cm i waga 250 gram. Proces dojrzewania trwa dwa do czterech tygodni. Ser wytwarzany jest tylko wiosną i latem.

Smak i zapach:

Tymsboro ma smak cytrynowego sorbetu i jabłek.

Pochodzenie:

Ser Tymsboro jest produkowany w Wielkiej Brytanii w regionie Somerset.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis