SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tuma del Trifulau

  • Ser Tuma del Trifulau Ser Tuma del Trifulau
  • Ser Tuma del Trifulau Ser Tuma del Trifulau
  • Ser Tuma del Trifulau Ser Tuma del Trifulau
Wygląd i konsystencja:
Tuma del Trifulau jest małym, włoskim serem dla smakoszy. Zwarta tekstura zawiera widoczne ciemne trufle.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wykonany z mieszanki pasteryzowanego mleka krowiego i koziego, w połączeniu z czarnymi truflami. Dojrzewanie odbywa się na płótnie lub słomie i trwa minimum tydzień.

Smak i zapach:
Tuma del Trifulau ma smak trufli, słodkawo-owocowy, bardzo aromatyczny.

Pochodzenie:
'Trifulau' to mieszkaniec kraju Langa, który wędruje wzdłuż lasów i wzgórz, w nocy z psem w poszukiwaniu szlachetnych trufli.

Podawanie:
Stosowany jako aperitif, dodatek dekoracyjny do sałatek lub gotowanych warzyw.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis