SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tuma Langarola

  • Ser Tuma Langarola Ser Tuma Langarola
  • Ser Tuma Langarola Ser Tuma Langarola
Wygląd i konsystencja:
Miękka tekstura pokryta białą, pomarszczona skórką.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z mleka owczego z niewielką ilością mleka krowiego. Krótki czas dojrzewania - 15 dni - wpływa na miękką strukturę sera.

Smak i zapach:
Charakteryzuje go maślany zapach i delikatny smak.

Pochodzenie:
Jest to tradycyjny ser z obszaru Langa we Włoszech.

Podawanie:
Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, pieczywa. Zalecane wina czerwone.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis