SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trugole

  • Ser Trugole Ser Trugole
  • Ser Trugole Ser Trugole
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Trugole wytwarzany jest z mleka krowiego. Koła sera są przemywane solanką dla zachowania sprężystości i miękkości masy. Trugole ma półmiękkie wnętrze. To kuzyn sera Asiago. Dojrzewa od 2 do 3 miesięcy.

Smak i zapach:
Ma wyraźny ,łagodny, owocowy smak ze względu na różnorodność ziół i traw, na których wypasane są krówki.

Pochodzenie:
Trugole pochodzi z regionu Asiago we włoskich Alpach.

Podawanie:
Podawać z chlebem, oliwkami i z lampką wina : Dolceto lub Trebbiano.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis