SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Truffe de Valensole

  • Ser Truffe de Valensole Ser Truffe de Valensole
  • Ser Truffe de Valensole Ser Truffe de Valensole
Komponenty i wytwarzanie:
W Alpach, w wiosce Valensole można znaleźć trufle, które używane są do produkcji tego sera. Truffe de Valensole jest formowany ręcznie, żeby nie zmarnować tych drogocennych trufli. Skórka pokryta zostaje płaszczem z popiołu, co nada wyglądu przypominającego trufla.

Smak i zapach:
Smak Truffe de Valensole jest świeży, z delikatnym mlecznym akcentem. Ta mieszanka świeżości pozostawia posmak ziół.

Podawanie:
Wino białe: Coteaux Varois (Clairette, Grenache, Rolle grapes).
Wino różowe: Beaujolais (cépage: Gamay Noir).
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis