SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trou d'Sottai

  • Ser Trou d'Sottai Ser Trou d'Sottai
  • Ser Trou d'Sottai Ser Trou d'Sottai
  • Ser Trou d'Sottai Ser Trou d'Sottai
  • Ser Trou d'Sottai Ser Trou d'Sottai
Wygląd i konsystencja:
Ser Trou d'Sottai jest wytwarzany w kształcie koła o wadze 180 g i 1,2 kg. Posiada miękkie wnętrze o kremowej konsystencji. Jest pokryty pomarańczowo - białą pleśniową skórą.

Smak i zapach:
Smak sera jest ostry z nutami słodyczy.

Podawanie:
Ser Trou d'Sottai warto podawać na kanapki i pod koniec posiłku w towarzystwie czerwonego wina lub ciemnego piwa. Przechowywać w lodówce  lub w chłodnym miejscu w temperaturze od 4* do 8*C.

Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis