SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trefoil

  • Ser Trefoil Ser Trefoil
  • Ser Trefoil Ser Trefoil
  • Ser Trefoil Ser Trefoil
  • Ser Trefoil Ser Trefoil
Wygląd i konsystencja:
Ser Trefoil ma elastyczną strukturę i smak, który rozpływa się w ustach.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wyrabiany jest z owczego mleka. Trefoil jest myty ręcznie najpierw w solance z wodą morską, a następnie z Calvados. Wykonuje się to przez 3-4 tygodnie po czym pozostawia się na kolejne 3-4 tygodnie.

Smak i zapach:
Młody Trefoil jest kwaśny i lekko pikantny.

Pochodzenie:
Ser wytwarza się w Tennessee.

Proponowane wina:
Gewurztraminer, Borgoña lub Chablis.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis