SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trecciadura

  • Ser Trecciadura Ser Trecciadura
Komponenty i wytwarzanie:
Trecciadura jest to ser solankowy. Wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, na wyżynach Lucano. Ser splata się w formę warkocza o długości około 15cm i szerokości 5-7cm. Ser zanurza się w zimnej wodzie i następnie wkłada do solanki na minimum kwadrans.

Wygląd i konsystencja:
Trecciadura na zewnątrz jest gładki i biały, podczas gdy wnętrze jest twarde, włókniste i bez otworów. Ser ten dojrzewa przez średnio 15 dni w piwnicy, jaskini, bądź innym bardzo wilgotnym i chłodnym miejscu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis