SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trappe (Veritable)

  • źródło www.75cl.com źródło www.75cl.com
Wygląd i konsystencja:
Ser ma zwykle okrągły kształt, i delikatny zapach pleśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Proces dojrzewania trwa trzy tygodnie, a podczas tego okresu ser jest płukany w solance.

Smak i zapach:
Smak delikatny, lekko pleśniowy z nutką grzybową.

Pochodzenie:
Nazwa sera oznacza „prawdziwy trapista”, a ser wytwarzany jest w opactwie trapistów Abbaye Coudre niedaleko miejscowości Laval we Francjii.

Podawanie:
Ser nadaje się do deski serów jako i przekąska.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis