SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trappe Echourgnac

  • Ser Trappe Echourgnac Ser Trappe Echourgnac
  • Ser Trappe Echourgnac Ser Trappe Echourgnac
  • Ser Trappe Echourgnac Ser Trappe Echourgnac
Wygląd i konsystencja:
Skórka sera Trappe Echouargnac jest bardzo wilgotna w kolorze brązowym i odbija się pod naciskiem palca. Smak jest wyważony i prosty. Jednak smak Trappe Echouargnac został osiągnięty dzięki rafinacji z likieru orzechowego, który nadaje mu niezwykły smak. Posiada półmiękkie tekstury. Waży 300 gram.

Komponenty i wytwarzanie:
Dojrzewanie Trappe Echouargnac trwa 2 miesiące w piwnicach opactwa.

Smak i zapach:
Ser posiada aromat owocowy.

Pochodzenie:
Od 1868 roku zakonnice zbierały mleko z okolicznych gospodarstw i hodowały sery w l'Abbaye d'Echourgnac w Périgord. Używając tych samych metod co w produkcji w Port-Salut, odnoszą nadal sukces produkując je w ilościach 52 ton rocznie.

Wartości odżywcze:
Ser Trappe Echourgnac zawiera 50% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis