SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Trami d'Alsace

  • Ser Trami d'Alsace Ser Trami d'Alsace
  • Ser Trami d'Alsace Ser Trami d'Alsace
Komponenty i wytwarzanie:
Trami d'Alsace jest wytwarzany w taki sam sposób jak ser Munster, ale zamiast płukania w solance ser przemywa się lokalnym winem Marc de Gerwustraminer co wpływa na smak i zabarwienie skórki.

Smak i zapach:
Ser posiada pikantny smak i ostry aromat.

Pochodzenie:
Ser Trami d'Alsace jest produkowany we Francji w regionie Alzacji.

Podawanie:
Jako składnik deski serowej, zalecane wina czerwone.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis