SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tpappe de Echourgnac

  • Ser Tpappe de Echourgnac Ser Tpappe de Echourgnac
  • Ser Tpappe de Echourgnac Ser Tpappe de Echourgnac
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany z mleka krowiego, w kształcie cylindrycznym, o kremowym wnętrzu i brązowej skórce.

Smak i zapach:
Ma intensywny smak orzechów włoskich, otrzymany przez płukanie skóry w orzechowym likierze. Orzechowy smak przenika całe wnętrze sera.

Pochodzenie:
Wytworzony w 1868 r., najpierw przez mnichów w La Trappe d'Echourgnac, a następnie, po przerwie na czas I wojny światowej, przez cysterski pod nazwą Abbaye de Notre-Dame de Bonne Esperance.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis