SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tortillon

  • Ser Tortillon Ser Tortillon
Wygląd i konsystencja:
Ser Tortillon posiada delikatną, elastyczną teksturę. Sprzedawany w woreczkach 50g i w słoiczkach po 200 i 600g.

Komponenty i wytwarzanie:
Tortillon wytwarzany jest z mleka krowiego starannie marynowany przez kilka godzin w solance. Pakowany do torebek lub słoików.

Smak i zapach:
Tortillon ma słony smak.

Pochodzenie:
Produkowany w Quebecu w Kanadzie.

Podawanie:
Podawany z piwem, sokiem pomidorowym, jako przekąska.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis