SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Torta de Barros Cabra

  • Ser Torta de Barros Cabra Ser Torta de Barros Cabra
  • Ser Torta de Barros Cabra Ser Torta de Barros Cabra
Wygląd i konsystencja:
Miękki ser wytwarzany w kształcie koła. Oznakowany jest podobnie jak jego brat [ser]Torta de Barros[ser]różnią się kolorem etykiety. Posiada kremowe wnętrze posiadające niewielkie dziurki w kolorze kości słoniowej. Skórka jest gładka w kolorze żółtym, czasem pęka i widać przez nią wnętrze sera. Wytwarzany w formacie 24,5 uncji lub 25,2 uncji pakowany po 6 sztuk w kartonie.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z surowego mleka koziego. Dojrzewa 60 dni.

Smak i zapach:
Wyczuwalny smak koziego mleka z posmakiem goryczki. Aromat górskich ziół i traw.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Villafranca de los Barros w regionie Badajoz w Hiszpanii.

Podawanie:
Stosowany w daniach z warzywami np. cykorią i pieczony w mikrofalówce z dodatkiem majeranku i startej papryki.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis