SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Torta de Barros

  • Ser Torta de Barros Ser Torta de Barros
  • Ser Torta de Barros Ser Torta de Barros
  • Ser Torta de Barros Ser Torta de Barros
Wygląd i konsystencja:
Miękki ser owczy robiony z mleka surowego. Dojrzewa do 60 dni. Wnętrze w kolorze kości słoniowej, łatwo się topi. Skórka jest woskowana, kruch, w kolorze żółtym.

Dostępny w trzech wariantach wagowych:
Minitorta de Barros [i/](14 uncji): pakowane w kartony po 12 sztuk.
[i]Tortita de Barros
(25,2 uncji): pakowane w kartony po 6 sztuk.
Torta de Barros (2,86 lb): koło o wadze 1.3 kg pakowane w kartony po 4 sztuki

Smak i zapach:
Ma delikatny i bardzo szczególny smak. Lekko kwaśny ze smakiem ziół i elegancki gorzki posmak ze względu na wykorzystanie roślinnej podpuszczki. Zapach silny i intensywny.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Villafranca de los Barros w regionie Badajoz w Hiszpanii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis