SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tommette de Corbières

  • Ser Tommette de Corbières Ser Tommette de Corbières
  • Ser Tommette de Corbières Ser Tommette de Corbières
Wygląd i konsystencja:
To mały, kształtny jak plaster miodu, ser z regionu Languedoc. Robiony z owczego mleka.

Komponenty i wytwarzanie:
Dojrzewa około 2 miesiące. Ser ma posmak miodu. W czasie dojrzewania, sery obmywa się w solance dwa razy w tygodniu i pokrywa lokalnym bursztynowym winem, podobnym do Sherry.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis