SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme du Kamouraska

  • Ser Tomme du Kamouraska Ser Tomme du Kamouraska
  • Ser Tomme du Kamouraska Ser Tomme du Kamouraska
Wygląd i konsystencja:
Tomme du Kamouraska to ser o półtwardej teksturze i pomarszczonej skórce.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z surowego mleka owczego, dojrzewanie trwa w chłodnych piwnicach minimum 120 dni. Dostępny w trzech wariantach wagowych po 4.5 kg, 2.3 kg i 600 gram.

Pochodzenie:

Wytwarzany w Kanadzie w regionie Bas-Saint-Laurent.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 30%.
Wilgotność 43%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis