SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme de l'Ariège

  • Ser Tomme de l'Ariège Ser Tomme de l'Ariège
Wygląd i konsystencja:
Ser Tomme de l'Ariège jest ręcznie wytwarzany w mieście Loubière. Ser jest delikatny i kremowy. Dojrzewa kilka miesięcy w wilgotnych jaskiniach. Koła sera Tomme de l'Ariège są myte w solance przez co uzyskują pomarańczowy kolor skórki. Wnętrze sera jest białe z nielicznymi dziurkami.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Tomme de l'Ariège wytwarzany jest ze świeżego mleka koziego.

Smak i zapach:
Ser posiada ostry zapach. Tomme de l'Ariège emanuje słodkim smakiem orzechów laskowych. Ser ma smak ziemisty.

Podawanie:
Najlepiej spożywać go godzinę po wyjęciu z lodówki. Tomme de l'Ariège podawany jest z winogronem i gruszkami.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis