SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme de Romans

  • źródło www.viabloga.com źródło www.viabloga.com
Komponenty i wytwarzanie:
Tomme de Romans jest serem francuskim, który niegdyś były wytwarzany z mleka koziego, ale obecnie jest prawie wyłącznie serem produkowanym przemysłowo lub metodami domowymi, i jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser jest sprzedawany na drewnianych tackach pokrytych słomą. Okres dojrzewania to co najmniej 10 dni.

Smak i zapach:
Tomme de Romans ma lekko kwaśny, trawiasty smak o delikatnej, orzechowej końcówce. Wydziela nieznaczny zapach piwnic, w których dojrzewa.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis