SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme de Chevre

  • Ser Tomme de Chevre Ser Tomme de Chevre
  • Ser Tomme de Chevre Ser Tomme de Chevre
  • Ser Tomme de Chevre Ser Tomme de Chevre
  • Ser Tomme de Chevre Ser Tomme de Chevre
Wygląd i konsystencja:
Ma półmiękką skórkę i wytwarzany jest z mleka koziego. Istnieje kilka odmian tego sera w zależności od jego zewnętrznej powierzchni, która może być gołą lub pokryta białawym lub niebieskawy okwitem pleśni lub czerwoną florą. Twardy typu gouda o lekko kremowym kolorze.

Smak i zapach:

Ser ma lekko słony posmak i subtelnym podkład estragonu i białego wina, który jest charakterystyczny dla serów z koziego mleka.

Pochodzenie:


Tomme de Chevre jest wytwarzany w regionach górskich departamentu Savoie aż po Prowansalskie Alpy, jak również na Korsyce.

Podawanie:

Wspaniale nadaje się do koreczków, kanapek, sałatek, dań na ciepło oraz do podania na desce serów.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis