SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme Vaudoise

  • Ser Tomme Vaudoise Ser Tomme Vaudoise
  • Ser Tomme Vaudoise Ser Tomme Vaudoise
  • Ser Tomme Vaudoise Ser Tomme Vaudoise
  • Ser Tomme Vaudoise Ser Tomme Vaudoise
  • Ser Tomme Vaudoise Ser Tomme Vaudoise
Wygląd i konsystencja:
Tomme Vaudoise to miękki ser pokryty cienką czerwonawą, pomarszczoną skórką o kremowej konsystencji. Wytwarzany w kształcie spłaszczonego cylindra.Czasami przyprawiany kminkiem. Tomme Vaudoise waży od 75 do 125 gramów.

Smak i zapach:
Tomme Vaudoise posiada łagodny smak młodego sera i charakterystyczny, wiejski smak dojrzałych Tomme.

Pochodzenie:
Ser jest specjalnością w regionie Vaud i Geneva. Wytwarzany od XVII w.

Podawanie:
Tomme Vaudoise łatwo się topi. Spożywany jest na kanapki, jako dodatek do sałatek i jako przekąska lub część posiłku w towarzystwie warzyw.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis