SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme Île-de Grosse

  • Ser Tomme Île-de Grosse Ser Tomme Île-de Grosse
  • Ser Tomme Île-de Grosse Ser Tomme Île-de Grosse
Wygląd i konsystencja:
Półmiękka struktura z niewielkimi oczkami otoczona płukaną skórką.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wykonany z krowiego mleka. Dojrzewanie trwa 60 dni.

Smak i zapach:

Lekko kwaśny smak i owocowy aromat.

Pochodzenie:

Wytwarzany w Kanadzie w rejonie Chaudière – Appalaches.

Podawanie:

Typowy ser deserowy.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 30%.
Wilgotność: 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis