SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme Fraiche

  • Ser Tomme Fraiche Ser Tomme Fraiche
  • Ser Tomme Fraiche Ser Tomme Fraiche
  • Ser Tomme Fraiche Ser Tomme Fraiche
Wygląd i konsystencja:
Ser Tomme Fraiche miękki, świeży, częściowo dojrzewający. Lekko konserwowany w solance.

Pochodzenie:
Tomme Fraiche powstał we Francji i jest to lekko konserwowany w solance mały francuski Cheddar (cantalet). Tomme Fraiche bardzo rzadko występuje poza granicami Francji. Stanowi produkt pośredni pomiędzy niedojrzałym Brie a serem Cheddarem. Jest miękki o kremowej konsystencji i orzeźwiającym smaku.

Podawanie:
Ser Tomme Fraiche należy Serwować jako ser stołowy pomiędzy daniem głównym a deserem. Podawać ze świeżymi owocami takimi jak melon, awokado, kiwi, papaja i świeże figi.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis