SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme Fleurette de Rougemont

  • Ser Tomme Fleurette Ser Tomme Fleurette
  • Ser Tomme Fleurette de Rougemont Ser Tomme Fleurette de Rougemont
  • Ser Tomme Fleurette de Rougemont Ser Tomme Fleurette de Rougemont
  • Ser Tomme Fleurette de Rougemont Ser Tomme Fleurette de Rougemont
Wygląd i konsystencja:
Tomme Fleurette de Rougemont to biały, płaski krążek z białą skórką i z kremowym, praktycznie rozpływającym się wnętrzem.

Smak i zapach:

Im dłużej ser leżakuje, tym mocniejszy staje się jego aromat i smak.

Pochodzenie:

Tomme Fleurette de Rougemont jest produkowany z surowego mleka i dojrzewa tylko 8 dni.

Podawanie:
Najlepiej przechowywać go w lodówce, w specjalnym, hermetycznym pudełku. Ser wyjmujemy odpowiednio wcześniej, by lekko zmiękł i nabrał odpowiedni aromat. Wybornie smakuje sam, z odrobiną chleba i lampką dobrego wina.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis