SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomme Brulee

  • Tomme Brulee Tomme Brulee
  • Tomme Brulee Tomme Brulee
Wygląd i konsystencja:
Tomme Brulee Cheese pochodzi z Baskijskich terenów Francji, wykonywany z owczego mleka w małych partiach. Ten Tomme de brebis (owczy) jest serem małym Tomme Brulee jest jak ser przypalony, ale absolutnie nie czyni sera niesmacznego, wręcz przeciwnie - jest pyszny, kredowy orzechowy smak.

Jego oryginalnością jest to, że na koniec dojrzewania jego skórka jest przypalana czystym płomieniem.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis