SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tome à l'Ancienne

  • Ser Tome à l'Ancienne Ser Tome à l'Ancienne
Wygląd i konsystencja:
Tome à l'Ancienne jest małym serem o średnicy 7 cm. i wadze 100 g. Kruchy i lekko kremowy.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany z surowego koziego mleka. Jego dojrzewanie trwa od 2 tygodni do 2 miesięcy.

Smak i zapach:
Mleko, z którego wytwarzany jest ser jest bogate w smak i zapach wielu ziół, takich jak lawenda, tymianek, cząber. Ser ma posmak orzechów, pikantny i aromatyczny z odrobiną kwaśności.

Proponowane wina:
Saint-rouge Estèphe, Chablis, Tavel Rose lub Château Neuf du Pape.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis