SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tomar

  • Ser Tomar Ser Tomar
Wygląd i konsystencja:
Ser Tomar produkowany jest z mleka owczego. Jest podobny do sera Rabacal i jest spożywany zwykle na świeżo. Gdy ser jest dojrzały, można moczyć go w oliwie z oliwek, po czym nabiera niezwykłego smaku. Tomar jest najmniejszym z portugalskich serów. Waży zaledwie od 20 do 50 gram. Znany jest również pod nazwą Queijinho de Tomar.

Pochodzenie:

Ser pochodzi z małego miasteczka, o tej samej nazwie, które leży 150 km na północny wschód od Lizbony.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis