SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Toma di Elva

  • Ser Toma  Valle di Elva Ser Toma Valle di Elva
  • Ser Toma di Elva Ser Toma di Elva
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Toma di Elva jest znany również jako Caso di Elva. Jest on wytwarzany z niepasteryzowanego mleka pochodzącego od różnych zwierząt, przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Jest to ser niegotowany i prasowany.
Zapach i smak:
Ser jest w smaku podobny do sera Bra, również produkowanego we Włoszech w regionie Piemonte.
Wygląd i konsystencja:
Skórka sera wygląda na surową, która z czasem brązowieje. Porcelanowo-białe wnętrze, które z czasem może stać się brązowe a czasami w niebieskie cętki. Ser ten dojrzewa przez 1-2 miesiące. Wytwarzany w kształcie cylindrycznym o wadze ok 2-6kg.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis