SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Toma Schneeberg

  • Ser Toma Schneeberg Ser Toma Schneeberg
Wygląd i konsystencja:
Ser Toma Schneeberg ma kształt cylindryczny. Średnica sera wynosi 34 cm, bok wypukły o wysokości 9 cm. Całe koło sera waży około 8 kg. Ser pokryty jest cienką skórką
z wytłoczoną nazwą na swej powierzchni. Wnętrze zwarte, półmiękkie w kolorze słomkowym.

Komponenty i wytwarzanie:
Do produkcji Toma Schneeberg używa się niepasteryzowanego mleka krowiego, podpuszczkę i sól. Dojrzewa od 2 do 3 miesięcy.

Smak i zapach:
Słodki, aromatyczny smak z posmakiem traw i kwiatów.

Podawanie:
Toma Schneeberg to ser deski serów podawany w towarzystwie czerwonego wina. Spożywany jako dodatek do sałatek i na kanapki. Przechowywać w lodówce w temperaturze +6 ° C.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis