SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Toma Monte Corna

  • Ser Toma Monte Corna Ser Toma Monte Corna
  • Ser Toma Monte Corna Ser Toma Monte Corna
Wygląd i konsystencja:
Ser Toma Monte Corna posiada specyficzne małe i gęste dziurkowania. Skórka błyszcząca o brązowych odcieniach z charakterystycznymi wypaleniami. Serma kształt cylindryczny, o średnicy 21/23 cm, zaokrąglone pięty jest 7 / 9 cm a waga waha się od 3,4 do 3,8 kg.

Smak i zapach:
Ma aromatyczny smak, który wzrasta w miarę starzenia się sera.

Pochodzenie:
Produkowany we Włoszech.Powstaje w okolicach góry Avaro z okolic Bergamo.

Podawanie:
Przed podaniem zaleca się wyciągnąć ten ser z lodówki, aby wydobyć głębię jego smaku.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis